maandag 10 maart 2014

Vijf leuke stadsfonteinen

In Barcelona staan honderden fonteinen met drinkbaar water verspreid doorheen de stad en sommige ervan zijn echte kunstwerkjes. Vijf exemplaren zet ik in deze post graag even in de kijker.

Stadsfonteinen

Op 19 december 1912 werden in Barcelona drie fonteinen geplaatst van de hand van Josep Campeny i Santamaria. Hij had namelijk een wedstrijd gewonnen voor de decoratie van de stad. De drie realistische beeldhouwwerken zijn uitgevoerd in brons, dat door de jaren heen een groenachtige kleur heeft gekregen. De stukken steen die voor de fonteinen gebruikt zijn, waren afkomstig uit de groeve op de heuvel Montjuïc en zijn doorheen de tijd enigszins aangetast. Desondanks zijn de modernistische versieringen nog zichtbaar.

Het eerste werk heet Font de la Granota, in het Nederlands Fontein met de Kikker. Deze staat op de hoek van de Avinguda Diagonal met Carrer de Còrsega, vlakbij de Passeig de Gràcia. De tweede is de Font del Noi dels Càntirs, de Fontein met de Jongen met de Kruiken, die zich bevindt op Plaça de Urquinaona. Dan is er nog de Font del Trinxeraire, de Fontein met de Straatjongen. Die staat op de hoek van Ronda de la Universitat met Carrer de Pelai.

Daarnaast kun je nog een leuke fontein bewonderen op de hoek van de Avinguda Diagonal met Carrer del Bruc. Hier gaat het over een realisatie van Eduard Batiste Alentorn uit 1915. De titel is Font de la Palangana, ook wel Font del Negret genoemd. In het Nederlands betekent dat Fontein met de Wasteil, oftewel Fontein met het Negertje. Het werk omvat twee figuren, een jongen die een teil vasthoudt en een meisje, vervaardigd uit brons.

Een vijfde leuke stadsfontein is de Font de la Caputxeta, de Fontein met Roodkapje. Dit werk van Josep Tenas en Gabriel Bechini uit 1921 staat aan de Passeig de Sant Joan tegenover huisnummer 141. Het gebronste beeldhouwwerk stelt Roodkapje en de Boze Wolf voor.
Zeker als je met kinderen de stad bezoekt, is het een prima idee om even bij deze vijf fraaie fonteinen langs te lopen.

4 opmerkingen:

 1. LENINGAANBIEDING VAN "NOVELTY FINANCE INC"

  Hallo!!! Heeft u een lening nodig? Zo ja, dan raad ik u aan om een ​​lening aan te vragen via Novelty Finance Inc.

  Mijn naam is Davina Claire, ik ben de financieel directeur van Novelty Finance en u kunt een lening aanvragen bij mijn bedrijf en binnen 24 tot 48 uur een lening op uw rekening hebben staan. Het is mij opgevallen dat veel mensen het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, de verhouding tussen schulden en inkomen, een lage kredietscore of andere redenen.

  Bij NOVELTY FINANCE bieden we financieringsoplossingen. Wij bieden alle soorten leningen aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden flexibele en meerdere leningopties, inclusief beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

  Voor vragen/vragen? - Stuur een mail naar [noveltyfinances@gmail.com] of bel / WhatsApp via: +447915601531]

  We streven ernaar om lenen gemakkelijk, gemakkelijk en betaalbaar te maken.

  Onze service is zeer snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt tot € 5 miljoen lenen tegen een gesubsidieerde rente van 3% per jaar. Wij zijn het juiste bedrijf om contact op te nemen als u dringend een lening nodig heeft.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer, onze service staat 24/7 voor u klaar. U kunt altijd en overal een lening aanvragen op uw eigen geschikte plek met uw telefoon of uw laptop, het enige wat u hoeft te doen is ons uw leningaanvraag te sturen via:
  E-mail: (noveltyfinances@gmail.com)
  WhatsApp/Telegram: +447915601531
  Telefoon: +447915601531

  We zijn altijd enthousiast om financiële steun te bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. FINANCIAL AGENT LIMITED provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At IQ FINANCE PLC we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of FINANCIAL AGENT LIMITED Services, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds.
  You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc. Our terms and Conditions are reasonable.
  Leasing Price : 6%+2%
  Buying Price: 38%+2%

  Contact us for more details on our terms and procedure of transaction.

  NAME :Jason Edward
  EMAIL :financialagentltd@gmail.com
  SKYPE :financialagentltd@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik woon in Nederland en ben ik vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat ik elke geldschieter die mijn leven en het leven van mijn gezin zou kunnen veranderen, zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een lening. Als u een lening nodig heeft en u bent er 100% zeker van dat u de lening zult terugbetalen, neem dan vandaag nog contact met hen op via e-mail op:sabinhelps@gmail.com of haar link op +7 901 709-57-43

  BeantwoordenVerwijderen

 4. GOEDE DAG, ik ben hier om u goed nieuws te brengen van PROF CINDY INVESTMENTS Leningaanbieding, blanco ATM-kaarten en Bitcoin-investeringen. Heb je geprobeerd een echte geldschieter te krijgen, ik kreeg mijn zakelijke lening van $640.000,00 van prof. Cindy Alberto VORIGE WEEK om een bedrijf op te starten. Heeft u een lege ATM-kaart of bitcoin nodig en was het een probleem om er een te krijgen? Hier is Prof Cindy Investments Blank ATM Card Offer, Lening Offer, Bitcoin/Recovery Offer gemakkelijk en betaalbaar te krijgen en het kan 48 uur nadat u uw bestelling bij haar heeft geplaatst bij u worden afgeleverd per e-mail profcindyinvestments@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen