woensdag 22 januari 2014

Casa Lleó Morera bezoeken

Eén van de indrukwekkende modernistische gebouwen op de Passeig de Gràcia is het Casa Lleó Morera. Dit project van de architect Lluís Domènech i Montaner kon lange tijd enkel van buitenaf bewonderd worden. Gelukkig kun je tegenwoordig ook de eerste verdieping binnen bezoeken. Hier staan en hangen ondermeer prachtige beeldhouwwerken, mozaïeken, keramieken objecten, glasramen en versierde houten plafonds.

Casa Lleo Morera bezoeken

De bezoeken vinden plaats onder begeleiding van een ervaren gids en duren ongeveer 50 minuten. Hierbij wordt uitgebreid de geschiedenis van het gebouw en de rol van de architect belicht. Houd er rekening mee dat er tijdens het bezoek niet gefotografeerd of gefilmd mag worden en dat er geen naaldhakken zijn toegestaan omdat het dragen hiervan de mozaïeken vloer zou kunnen beschadigen.

De tours zijn beschikbaar van maandag tot en met zaterdag, in het Spaans, Catalaans en Engels. Aangezien het huis niet over loketten beschikt, dien je tickets te kopen via de website van het Casa Lleó Morera. Voor groepen is ook een privé-bezoek mogelijk. Stuur hiervoor een aanvraag naar het e-mailadres grups@casalleomorera.com met vermelding van de gewenste dag en tijdstip en het aantal deelnemers.

Het Casa Lleó Morera ligt aan de Passeig de Gràcia nr 35. Het dichtstbijzijnde metrostation is halte Passeig de Gràcia (groene lijn L3).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten