donderdag 16 januari 2014

Nieuwe bestemming Palau del Baró de Quadras

In een eerder artikel had ik het over het modernistische gebouw Palau del Baró de Quadras, dat aan de Avinguda Diagonal ligt. Tot eind 2013 was hier het Casa Àsia gevestigd. Ondertussen is dit centrum voor Aziatische cultuur verhuisd naar het voormalige ziekenhuis Hospital de Sant Pau. Tegenwoordig biedt het Palau del Baró de Quadras onderdak aan het Institut Ramon Llull. Het pand werd gratis ter beschikking gesteld door de stad Barcelona, die in ruil toetreedt tot het bestuur van het instituut.

Institut Ramon Llull

Het Institut Ramon Llull is een publieke instelling die tot doel heeft de Catalaanse taal en cultuur te promoten in het buitenland, werken uit de Catalaanse literatuur en tijdschriften te vertalen en Catalaanse producties en producenten te ondersteunen op het vlak van ondermeer theater, film, dans, muziek, circus en architectuur door samen te werken met instellingen in binnen- en buitenland.

Zoals ik al in mijn eerdere post aangaf, is het Palau del Baró de Quadras een zeer indrukwekkend gebouw. Het loont zeker de moeite om er binnen even een kijkje te nemen. Dit is nu mogelijk tijdens de openingsuren van het Institut Ramon Llull, met name van maandag tot donderdag van 8 tot 20u en op vrijdag van van 8 tot 19u. Meer informatie over deze culturele organisatie kun je nog nalezen op de website van het Institut Ramon Llull.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten