vrijdag 31 januari 2014

Voorjaar in Barcelona

Voor jouw vakantie kun je in Spanje ook low budget terecht, bijvoorbeeld door te kiezen voor een Spaanse bungalow of camping. Zo logeer je voordelig en blijft er voldoende over voor vermaak, want natuurlijk weet men hier wel hoe je een feestje moet bouwen. In deze post zet ik graag op een rij wat Barcelona in petto heeft tijdens het voorjaar.

Carnaval Barcelona

In februari kun je genieten van het carnaval dat in Catalonië “carnestoltes” heet. Dit jaar begint het evenement op 27 februari. Deze dag heet Dijous Gras, in het Nederlands Vette Donderdag. Dan opent de Rei Carnestoltes, de Koning van het Carnaval, de feestelijkheden met een speech. De dagen van het carnaval organiseert zowat elke buurt of wijk een optocht en een feest. Op 5 maart wordt “carnestoltes” afgesloten met het “Enterrament de la Sardina”, waarbij een soort begrafenis wordt geënsceneerd uit spijt dat het carnaval is afgelopen en waarbij vaak een grote papieren sardien in brand wordt gestoken.

Mecal is het internationale korte film en animatiefestival van Barcelona. Tijdens dit festival kun je gaan kijken naar films in de rubrieken Documentaire, Animatie, Internationaal en Oblique. Deze laatste categorie is genoemd naar een bepaalde manier van filmen. De films in dit festival gaan vaak over maatschappelijke thema’s zoals immigratie of ecologie. Er zijn filmmakers uit alle hoeken van de wereld vertegenwoordigd. Zo kun je bijvoorbeeld producties verwachten uit Azië, Noorwegen, Polen en Brazilië. Mecal 2014 vindt plaats van 5 tot 30 maart.

23 april is de Feestdag van Sant Jordi. Op deze dag is het traditie om je geliefde een roos of een boek te geven. Het kan gezien worden als de Catalaanse versie van Valentijnsdag. Voornamelijk aan de Rambla en de Passeig de Gràcia, maar ook elders in de stad, worden er boekenkramen neergezet en signeren auteurs hun werken. Vanaf de middag is het al overal gezellig druk.

Van 29 tot 31 mei is het in Barcelona de beurt aan het Primavera Sound festival. Dit jaarlijkse muziekfestival draait voornamelijk rond rock, maar besteedt ook aandacht aan bijvoorbeeld indie rock en alternatieve elektronische muziek. Dit massaal bijgewoonde festival vindt plaats in het Parc del Fòrum, vlakbij de zee.

Tot slot kun je nog van 12 tot 14 juni naar het populaire driedaagse festival Sonar. Dit evenement combineert experimentele muziek met allerlei vormen van nieuwe media. Workshops, conferenties, shows en concerten, er is van alles te doen op dit festival. Naast experimentele, opkomende artiesten staan er ook gevestigde waarden op het muzikale programma. Zo komt dit jaar Massive Attack het festival openen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten