woensdag 5 februari 2014

Gratis concerten in het Conservatorium

Als je liefhebber bent van klassieke muziek, dan kun je in Barcelona kiezen uit een ruim aanbod van concerten in de traditionele zalen zoals het Palau de la Música. Een alternatieve manier om naar kamermuziek te gaan luisteren is een voorstelling bij te wonen van het stedelijke conservatorium. Op donderdagavond organiseert het Conservatori Municipal de Música de Barcelona er gratis concerten van studenten en/of docenten.

Gratis concerten conservatorium

De stedelijke muziekschool van Barcelona werd opgericht in 1886. Oorspronkelijk vond de instelling onderdak in de Carrer Lledó. Zo een 10 jaar later verhuisde ze wegens plaatsgebrek naar een groter pand in het Parc de la Ciutadella, meer bepaald naar het Kasteel met de Drie Draken. Sinds 1928 is de muziekschool gelegen in het huidige onderkomen, in de Carrer del Bruc op de hoek met de Carrer de València. Dit gebouw is een indrukwekkende realisatie van de stadsarchitect Antoni de Falguera uit de jaren 1916-1928.

In 1944 werd de stedelijke muziekschool omgevormd tot een conservatorium voor hoger muziekonderwijs en kreeg het de naam Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Echter, sinds 2000 worden er geen hogere opleidingen meer gegeven. Om die reden werd de naam verkort tot Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

De aktuele programmering van de gratis voorstellingen in het kader van “Cicle Dijous Concert” kun je raadplegen op de website van het Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Reserveren voor een concert is helaas niet mogelijk. De deuren gaan telkens open 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. Plaats van het gebeuren is het Auditori Eduard Toldrà del Conservatori in de Carrer del Bruc nr 112, vlakbij de metrohalte Girona (gele lijn L4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten