vrijdag 14 februari 2014

Muziekfestival Mutek 2014

Van 5 tot 8 maart kunnen de liefhebbers van techno-muziek opnieuw terecht op het Mutek Festival in Barcelona. Dit vierdaagse festival vol beats en workshops is in de Catalaanse hoofdstad toe aan de vijfde editie. Het Mutek Festival ontstond in 2000 in het Canadese Montreal. Daar wordt in mei van dit jaar een grootschalige 15de editie georganiseerd. Ondertussen vonden er ook al 10 succesvolle jaargangen plaats in Mexico stad.

Mutek 2014

Mutek is een non-profit organisatie die tot doel heeft om de creativiteit te stimuleren en promotie te voeren op het vlak van muzikale en audiovisuele digitale kunst. Het gaat hier dus niet om mainstream artiesten maar om experimentele en avant-garde muziek . De belangrijkste activiteit van het collectief is het organiseren van het muziekfestival in Montreal en de kleinere festivals in Mexico stad en Barcelona. Daarnaast zijn er nog showcases en tours over de hele wereld. Mutek heeft zelfs een eigen platenlabel, met de naam Musique Risquée.

Het dagprogramma van Mutek Barcelona 2014 situeert zich in het Convent de Sant Agustí. De avondlijke en nachtelijke activiteiten en concerten worden ondermeer gehouden in de zalen Nitsa, vlakbij de Avinguda Paral•lel, en Moog, vlakbij La Rambla. Aktuele informatie en de volledige line-up van dit techno-festival kun je nalezen op de website van Mutek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten