vrijdag 28 februari 2014

Kunst-café Mitte

In de wijk Eixample, op een boogscheut van de Passeig de Gràcia, bevindt zich een bijzondere ontmoetingsruimte voor ontwerpers, kunstenaars en kunstliefhebbers. Deze plek, met de naam Mitte, organiseert tentoonstellingen, cursussen, workshops en allerhande feesten. Daarnaast is er een aangenaam café waar je ook kunt ontbijten of een snack eten.

Kunst-café Mitte

De bedoeling van de initiatiefnemers van Mitte was een creatieve en multi-nationale plek te creëren die openstaat voor artiesten, ontwerpers, architecten en iedereen die interesse heeft in nieuwe en vernieuwende ideeën. Het 300 m2 grote complex bestaat eigenlijk uit diverse onderdelen.

In de eerste plaats is er de Artspace waar hedendaagse kunstenaars samen hun werk kunnen tentoonstellen. The Pop-up Window is het uitstalraam van Mitte waar kunstcreaties– en installaties tijdelijk worden geëxposeerd zodat deze ook zichtbaar zijn voor de voorbijgangers. Ontwerpers en kunstenaars kunnen ook hun kunstwerken tonen op de Wall en in Mitte of Mitte, letterlijk het midden van het pand, dat zich situeert tussen vier grote kolommen.

Daarnaast staat er The Table, een grote tafel waar gediscussieerd kan worden maar ook gewoon gepraat onder begeleiding van een glas wijn of een biertje. In het Café kun je een snack nuttigen of genieten van een voordelig dagmenu. Binnenkort wordt ook nog het Architectuurlabo geopend, zoals de naam het als zegt, met de bedoeling om architectonische projecten te tonen.

Mitte ligt aan de Carrer de Bailén nr 86 en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 22u. Het dichtstbijzijnde metrostation is Girona (metrolijn L4). Informatie over de tentoonstellingen en andere activiteiten kun je consulteren op de website van Mitte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten