donderdag 12 augustus 2010

Film over Floquet de Neu

Eén van de iconen van Barcelona is ongetwijfeld Floquet de Neu oftewel Sneeuwvlokje, een albino gorilla die rond 1964 werd geboren in Equatoriaal Guinea. Het is totnogtoe de enige albino gorilla die in gevangenschap leefde. In 1966 kwam hij terecht in de Zoo van Barcelona door toedoen van primatoloog Jordi Sabater Pi. Door zijn opvallende uiterlijk werd Floquet de Neu een grote bezienswaardigheid en toeristische trekpleister. In 2003 deed een dierenarts van de Zoo hem inslapen, enkele jaren nadat bij de gorilla huidkanker was vastgesteld. Hij werd ongeveer 39 jaar oud, terwijl de gemiddelde levensverwachting van gorilla's zo een 25 jaar is.

Floquet de Neu
De bekendheid van Floquet de Neu werd ondermeer gebruikt om aandacht te vragen voor de bescherming van de gorilla als bedreigde diersoort. "Als we niets doen, zijn er over 30 jaar geen gorilla's meer", zei Sabater Pi in 2003 bij de presentatie van zijn boek "Sneeuwvlokje voor altijd".

Floquet de Neu
En nu is er een avonturenfilm op komst met deze beroemde Floquet de Neu in de hoofdrol. Het wordt een combinatie van animatie in 3D en échte personages en beelden. Regisseur van de prent is Andrés G. Schaer. De Zoo van Barcelona heeft de exploitatierechten van de film afgestaan aan de productiemaatschappij Filmax in ruil voor 4% van de opbrengsten. Met dit geld wil de Zoo in verschillende landen projecten financieren met betrekking tot onderzoek en behoud van de biodiversiteit. Aan de film werken zo een 1200 mensen en een twintigtal bedrijven mee. Het budget bedraagt 6,7 miljoen euro. Op 7 juni werden de laatste opnames gemaakt in de Zoo van Barcelona en de film zal in première gaan in juli 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten