woensdag 4 augustus 2010

De kabelbanen van Montjuïc

Om op de heuvel van Montjuïc te geraken kun je de bus nemen, een taxi of, voor de sportievelingen, de benenwagen. Een leuk alternatief is echter de Telefèric, een kabelbaan die drie stations aandoet: de toren van San Sebastià (vlakbij het strand), de toren Jaume I (vlakbij het World Trade Center) en de stopplaats op Montjuïc (vlakbij het Miramar hotel). Vanuit de cabine heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad en de haven. In de cabines, die op een hoogte van ongeveer 70 meter hangen, kunnen 20 personen plaatsnemen.

Barcelona Telefèric
Het uurrooster van de Telefèric is als volgt:
- van 1 november tot eind februari: van 12u tot 17u30
- van 1 maart tot half juni: van 10u30 tot 19u
- van half juni tot half september: van 10u30 tot 20u
- van half september tot half oktober: van 10u30 tot 19u
- van half oktober tot eind oktober: van 10u30 tot 18u
Een enkel ticket kost 9€ en een retourtje 12,50€.

Bovenop de heuvel van Montjuïc kun je een andere kabelbaan nemen. Met deze Telefèric geraak je op een comfortabele manier op het hoogste punt van Montjuïc, waar zich het Castell de Montjuïc bevindt, een voormalig militair fort. Deze kabelbaan telt drie stations: het vertrekstation Parc de Montjuïc, de stopplaats op de Mirador del Alcalde en het eindstation Castell de Montjuïc. Om aan de vertrekplaats van deze Telefèric te geraken kun je de bus nemen (lijnen 50, 55 en 61 stoppen vlakbij het station Parc de Montjuïc) of de "funicular" die vertrekt aan het metrostation Paral·lel. Een rit met deze kabelbaan is ongeveer 752 meter lang en duurt zo een acht minuten. In de cabines, dewelke voorzien zijn van grote glazen wanden, kunnen 8 personen plaatsnemen. Deze cabines hangen op een hoogte van 85 meter.

Barcelona Telefèric
In april, mei en oktober funcioneert deze Telefèric van 10 tot 19u, van juni tot september van 10 tot 21u en van november tot maart van 10 tot 18u. Een enkel ticket kost voor volwassenen 6,30€ en voor kinderen tot 12 jaar 4,80€. Voor een retourtje betalen volwassenen 9€ en kinderen 6,50€.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten