zaterdag 31 juli 2010

Het park van Horta

Wie op vakantie is in Barcelona brengt ongetwijfeld eens een bezoek aan één van de beroemde parken van de stad, zoals bijvoorbeeld het Parc de la Ciutadella. Wat weinig mensen weten is dat er zich in het district Horta-Guinardó een ander park bevindt dat ook zeker eens een bezoekje waard is: het Parc del Laberint d'Horta.

Parc del Laberint d'Horta
Dit park is de oudste historische tuin van Barcelona en ligt vlakbij de heuvel Collserola. Met de aanleg werd gestart in 1791 door de markies Joan Antoni Desvalls i d'Ardena en de Italiaanse architect Domenico Bagutti. In 1967 werd het park door de familie Desvalls geschonken aan de stad Barcelona en sinds 1971 is het publiek toegankelijk. Het huidige park telt 9,1 hectare en omvat ondermeer een neo-klassieke tuin uit de achttiende eeuw en een romantische tuin uit de negentiende eeuw. Centrum van het park is het labyrint, een doolhof gevormd door hagen van cypressen, met een totale lengte van 750 meter.

Parc del Laberint d'Horta
Het Parc del Laberint d'Horta biedt in de zomer een zee van rust en heerlijke verkoeling op zwoele dagen. Het is alle dagen toegankelijk vanaf 10u tot zonsondergang en de toegangsprijs bedraagt iets meer dan 2 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten