dinsdag 20 juli 2010

Europese Kampioenschappen Atletiek 2010

Van 27 juli tot 1 augustus vindt de 20ste editie van de Europese Kampioenschappen Atletiek plaats in Barcelona. Op maandagavond 26 juli houdt men de openingsceremonie aan de Fontein van Montjuïc. Gedurende de rest van de week zullen zo een 1500 atleten, afkomstig uit 50 landen, deelnemen aan de diverse wedstrijden. De mascotte van deze Europese Kampioenschappen heet Barni.

Barni
Het centrum van de activiteiten zal Montjuïc zijn, met name in het Olympisch Stadion Lluís Companys zullen 42 competities georganiseerd worden. In totaal zullen 3000 vrijwilligers het initiatief ondersteunen. Naar verwachting zullen er ook ongeveer 1800 journalisten naar Barcelona afzakken om verslag uit te brengen van deze Europese Kampioenschappen. De verslagen van de diverse wedstrijden zullen op televisie uitgezonden worden in 70 landen en in totaal 340 miljoen kijkers bereiken.

Tickets voor de ochtendlijke wedstrijden kosten tussen 3 en 10 euro. De toegangsprijzen voor een hele dag variëren. Voor de eerste drie dagen vind je tickets vanaf 10 euro. Voor vrijdag, zaterdag en zondag starten ze vanaf 15 euro. Meer info is beschikbaar op de website www.bcn2010.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten