zondag 4 juli 2010

Tijdelijke tentoonstellingen

Wie deze zomer naar Barcelona op vakantie komt, bezoekt wellicht een aantal van de vele museums die de stad rijk is. Maar er is ook steeds een overweldigend aanbod aan tijdelijke tentoonstellingen. Vandaar dat ik van deze post gebruik wil maken om er vijf in de kijker te zetten. Hopelijk helpt dit lijstje met tips om door de bomen het bos opnieuw te zien...

1. Gabinet de músics (tot 09/01/2011)

Deze expositie vindt plaats in het Museu de la Música, in het Auditorium van Barcelona. Ze bestaat uit een verzameling giften en aankopen van werken uit het begin van de twintigste eeuw. Je kan er ondermeer portretten bewonderen van Catalaanse musici, bijvoorbeeld van Ramon Casas en Ismael Smith.
Museu de la Música, Carrer Lepant, 150

Barcelona Tijdelijke Tentoonstellingen
2. Una mirada fotogràfica a la Mediterrània (tot 29/08/2010)

Deze fototentoonstelling over het gebied rond de Middellandse Zee in de twintigste eeuw behandelt ondermeer de bloedige gewapende conflicten en de vredesmanifestaties die er plaats vonden.
El Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107

Barcelona Tijdelijke Tentoonstellingen
3. Rusiñol en Picasso i viceversa (tot 05/09/2010)

Toen Santiago Rusiñol al een gevierd kunstenaar was en Pablo Picasso nog maar net van de schoolbanken kwam, kruisten hun beide levens en op die manier beïnvloedden ze elkaars werk. Dit thema is de basis van de tentoonstelling in het wereldberoemde Picasso Museum.
Museu Picasso, Carrer Montcada, 15

Barcelona Tijdelijke Tentoonstellingen
4. Barcelona, València, Palma (tot 12/09/2010)

Deze expositie analiseert de gelijkenissen en verschillen tussen deze drie steden, vooral met betrekking tot de stedenbouw en de stedelijke cultuur. In deze drie gebieden wordt namelijk in grote lijnen dezelfde taal wordt gesproken, ook al wordt ze verschillend benoemd: Catalaans, Valenciaans en Mallorcaans.
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Carrer Montalegre, 5

Barcelona Tijdelijke Tentoonstellingen
5. Alma Matrix (tot 01/08/2010)

De kunstenares en psychoanaliste Bracha L. Ettinger en de artieste Ria Verhaeghe stellen een project tentoon in het museum van Antoni Tàpies. Beiden gebruiken beelden van anonieme personen uit kranten en archieven en manipuleren ze door ze te copiëren, beschrijven en beschilderen.
Fundació Antoni Tàpies, Carrer Aragó, 255

Barcelona Tijdelijke Tentoonstellingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten