donderdag 8 juli 2010

De stranden van Barcelona

Eén van de vele troeven van Barcelona is ongetwijfeld zijn 4,5 kilometer lange strand. In feite wordt het Barcelonese strand onderverdeeld in 8 deelstranden, elk met een eigen naam. Zowat overal aan de stranden van Barcelona vind je toiletten, douches, drinkfonteinen en reddersposten. Maar in deze post wil ik toch even de verschillen tussen die stranden aangeven.

Barcelona stranden
Het Platja de Sant Sebastià loopt van aan de golfbreker van de haven tot aan de Carrer de l'Almirall Cervera en is 1100 meter lang. Je kan er parasols en ligzetels huren.

Het Platja de la Barceloneta is het meest bekende strand van de stad. Het strekt zich uit van aan de Carrer de l'Almirall tot aan de Olympische Haven en telt 1100 meter. Dit strand bevindt zich aan de wijk Barceloneta, die bekend is om zijn vele restaurants en waar men kan genieten van heerlijke vis- en schelpdier-gerechten. Je vindt er ook het Centre de la Platja, waar men informatie verstrekt over de Barcelonese stranden en waar regelmatig sportieve en culturele activiteiten worden georganiseerd. Aan dit strand kun je parasols, ligzetels en fietsen huren. Bovendien is er een speeltuin, een ping-pong-tafel en een fitnessruimte.

Verderop bevindt zich het Platja de Nova Icària. Het loopt van aan de Olympische Haven tot aan de pier van Bogatell en telt 400 meter. Het is een vrij rustig strand dat door vele Barcelonese families wordt bezocht.

Het Platja del Bogatell strekt zich uit van de pier van Bogatell tot aan de spier van de Ferrocarril en is 600 meter lang. Dit strand werd gecreëerd voor de Olympische Spelen van 1992.

Het Platja de la Mar Bella loopt van aan de pier van de Ferrocarril tot aan de pier van Bac de Roda en telt 500 meter waarvan een groot deel bestemd is voor naturisten. Dit strand wordt voornamelijk bezocht door jongeren.

Van aan de pier van Bac de Roda tot aan de golfbreker van Prim vind je het Platja Nova Mar Bella, zo een 420 meter lang. Het werd eveneens aangelegd voor de Olympische Spelen van 1992.

Verderop ligt het Platja de Llevant. Het strekt zich uit van de golfbreker van Prim tot aan de in aanleg zijnde Maritieme Zoo. Het is 380 meter lang.

Tot slot heb je het Platja del Fòrum, ontworpen door de architect Beth Galí. Het is een strand zonder zand, met zones waar de zee ondiep is. Dit strand telt in totaal 7000m2 en heeft een kustlijn van 250 meter. Je vindt er een ziekenboeg, kleedruimtes, een restaurant met terras en faciliteiten voor mensen met een fysische handicap.

1 opmerking:

  1. mooie tips! we hebben er veel aan gehad. als toevoeging hebben we nog een fietstour met Baja Bikes! Met een Nederlandse gids veel gezien van de stad!

    BeantwoordenVerwijderen