vrijdag 23 juli 2010

Een boottocht in Barcelona

Een uitstekend idee voor een zwoele zomerdag is een tocht maken op zee. Dat kan in Barcelona dankzij de "golondrinas". Deze tochten met passagiersboten werden ingericht voor de Wereldtentoonstelling van 1888 en zijn dus één van de oudste attracties van Barcelona. Vanuit Port Vell, vlakbij het standbeeld van Columbus, kun je een tocht maken door de haven of langs de kust tot aan het complex van Fòrum.

Golondrinas
Een trip door de haven in een typische passagiersboot duurt 35 minuten en kost 6,50€ voor volwassenen en 2,60€ voor kinderen tot 10 jaar. De boot voert je ondermeer langs het World Trade Center, de brug Porta d'Europa, het Internationaal Maritiem Station, de kaden van de Llevant en Ponent, de vissershaven en de uurwerktoren. Als de weersomstandigheden het toelaten kun je ook een uitgebreide trip door de haven maken. Die kost 11,50€ voor volwassenen en 3€ voor kinderen. Naast de eerder vermelde plekken, passeert deze tocht ook langs de industriële haven en de Zona Franca.

Als je de Barcelonese kust eens vanuit een ander perspectief wil zien, dan kun je kiezen voor de boottocht van anderhalf uur naar Fòrum. De catamaran vaart ondermeer langs het World Trade Center, de brug Porta d'Europa, het Internationaal Maritiem Station, de diverse stranden, de Olympische haven en de haven van Fòrum-Sant Adrià de Besós. Voor deze tocht betalen volwassenen 13,50€ en kinderen 5€. Gepensioneerden en studenten genieten hier een speciaal tarief van 11€.

Ik moet benadrukken dat op deze tochten geen commentaar wordt gegeven over de verschillende gebouwen waarlangs de boot vaart. Op deze boottochten vind je vooral rust en verkoeling. Je kan uiteraard met gebruik van een reisgids zelf de nodige informatie opzoeken over de plekken die de boot aandoet. Op de website van de "golondrinas" van Barcelona vind je alle gedetailleerde informatie, zoals de uren van vertrek van de verschillende tochten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten