maandag 4 oktober 2010

Magische Fontein van Montjuïc

In mijn post Budgetvriendelijk had ik het over een aantal bezienswaardigheden en musea in Barcelona die je gratis kunt bezoeken. Eén van de meest geapprecieerde attracties van dat lijstje is ongetwijfeld het klank- en lichtspel dat enkele keren per week wordt georganiseerd aan de Fontein van Montjuïc.

Magische Fontein Montjuïc
Deze “Font de Montjuïc” bevindt zich aan de Avinguda Maria Cristina, vlakbij de Plaça d'Espanya en het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Naast de grote fontein vind je er een hele serie vijvers, watervalletjes en kleinere fonteintjes. Het geheel werd aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 door Carles Buïgas en speciaal voor de Olympische Spelen van 1992 werd alles grondig vernieuwd. Reeds sinds de jaren tachtig worden er aan deze fontein klank- en lichtspelen gehouden waarbij muziek gepaard gaat met dansende en in diverse kleuren verlichte waterstralen.

Van oktober tot april zijn er sessies op vrijdag en zaterdag, telkens om 19u, 19u30, 20u en 20u30. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar en tijdens “Setmana Santa” oftewel de “Heilige Week”, dat zijn de dagen tussen Witte Donderdag en Paaszondag, zijn er extra voorstellingen. Van mei tot september kun je er terecht op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens om 21u, 21u30, 22u, 22u30 en 23u. Maar opgelet, elk jaar is de Fontein van Montjuïc gedurende enkele weken buiten gebruik voor onderhoud! Je kan de kalender van de voorstellingen vinden op de webpagina van de Font Màgica de Montjuïc of je kan je uiteraard informeren in één van de kantoren van de Toeristische Dienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten