donderdag 7 oktober 2010

Uitstapje naar Tibidabo

In een eerder artikel had ik het reeds over het Tibidabo pretpark. Maar het is ook leuk om tijdens je vakantie of stedentrip in Barcelona naar Tibidabo te gaan zonder het pretpark te bezoeken. Je hebt er namelijk het allermooiste uitzicht over de stad. Bovendien kun je er een wandeling maken in het park (dat grenst aan het pretpark), de Kerk van het Heilig Hart bezoeken en daarna genieten van een hapje of een drankje.

Barcelona Blauwe Tram
De snelste manier om met het openbaar vervoer vanuit het centrum van Barcelona naar Tibidabo te reizen is als volgt. Je neemt op Plaça de Catalunya Lijn 7 van de lokale trein tot aan de Avinguda Tibidabo (La Rotonda) en daar buslijn 196 tot aan de Plaça del Doctor Andreu. Een plezant alternatief is echter de “Tramvia Blau” oftewel “Blauwe Tram” te nemen in plaats van de bus. Deze tram rijdt al sinds 1901 en is nog steeds authentiek, houten banken inbegrepen. Het kost wel een paar euro’s extra want je kan daar niet de strippenkaart van het openbaar vervoer van Barcelona voor gebruiken. Een ticket voor de Blauwe Tram kost 2,80 euro enkel en 4,30 euro retour. Eénmaal aangekomen op de Plaça del Doctor Andreu kun je al genieten van een prachtig uitzicht over heel Barcelona maar dan ben je nog niet op Tibidabo. Daarvoor moet je nog de funicular nemen. Dat is een kabelbaan die je in een paar minuten bovenop de heuvel brengt. Een retourtje hiervoor kost 4 euro.

Funicular Tibidabo
Ik wil tot slot nog vermelden dat je ook de Tibibus kan nemen. Deze speciale busdienst brengt je rechtstreeks van aan de vertrekplaats in het centrum van de stad (hoek van Plaça de Catalunya met Rambla de Catalunya, vóór de bank Caja Madrid) tot op Tibidabo (aan de ingang van het pretpark). Een enkel ticket kost 2,60 euro en dit bedrag wordt terugbetaald bij aankoop van een toegangsticket voor het pretpark. De bus rijdt elke dag vanaf 10u30 op alle dagen dat het pretpark geopend is. Op deze manier geraak je wel snel en gemakkelijk op Tibidabo maar persoonlijk vind ik de route met trein, tram en funicular veel authentieker en leuker.

1 opmerking:

  1. Leuk verhaal. De prijzen zijn inmiddels wat toegenomen. Hier vindt je ook een leuk verhaal over waarom Tibidabo nou Tibidabo heet.

    BeantwoordenVerwijderen