zaterdag 22 mei 2010

Het Tibidabo pretpark

Aangezien het zich op het hoogste punt van de stad bevindt, biedt het Tibidado pretpark een indrukwekkend uitzicht over gans Barcelona. Dit park is ideaal voor een bezoekje met familie of vrienden omdat je er een uitgebreid gamma attracties vindt, in een heerlijke goede-oude-tijd-sfeer.

Tot de meest mythische attracties van het park behoren ongetwijfeld het Automata Museum (met speel- en kermisautomaten uit lang vervlogen tijden), het Vliegtuig (een replica van het vliegtuig dat de eerste vlucht uitvoerde tussen Barcelona en Madrid in 1928), de Wachttoren, de Caroussel en ontelbare speeltuigen voor de kinderen. Daarnaast kun je ook het Krüeger Hotel bezoeken, een tunnel die de geschiedenis beschrijft van de horrorfilms.

Tibidabo pretpark
Sinds kort is er ook een nieuwe 3D-cinemazaal waar je van een film kunt genieten met beeld, geluid, lucht- en watereffecten, met gebruik van een speciale 3D-bril. Recent is ook de Pendulum, een attractie uniek voor Spanje, waar een knikarm naar beneden valt vanop een hoogte van 38 meter en heen en weer slingert.

Het Tibidabo pretpark is het oudste van Spanje. Het werd in 1899 opgericht door Salvador Andreu met de bedoeling een ontspanningscentrum te zijn voor de Barcelonezen bovenop de hoogste heuvel van de stad. Sommige van de originele attracties zijn bewaard gebleven tot op de dag van vandaag, zoals het Horrorkasteel of de Roller Coaster.

Als je wat langer dan een weekendje verblijft in Barcelona, kan ik zeker aanraden om dit pretpark eens te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten