zondag 30 mei 2010

Grec Festival 2010

Naar jaarlijkse gewoonte vindt in Barcelona van 13 juni tot 1 augustus het Grec Festival plaats. Het festival biedt dit jaar 65 spektakels aan: 21 theaterproducties, 12 dansvoorstellingen, 24 concerten en 8 spektakels met circusacts en dergelijke.

Opnieuw vormt het amfitheater van Montjuïc het epicentrum van het festival met voorstellingen voor een groot publiek. Je kan er meer bepaald gaan kijken naar de theaterstukken Prometeu, L'Odissea en Bolívar, de dansvoorstellingen Dunas, Creació 2010 en Llúvia, het circusspektakel Chouf Ouchouf en 9 concerten, ondermeer van Joan Manuel Serrat.

In volgende video krijg je alvast een voorsmaakje van de diverse dansvoorstellingen.Het is de eerste keer dat Grec zich met een deel van de programmatie richt op een specifiek land, namelijk Japan. In dit kader kun je 15 verschillende producties gaan bekijken. De meeste zijn authentieke Japanse voorstellingen, andere zijn binnenlandse producties met een Japanse thematiek.

De toegang tot diverse voorstellingen is gratis, ondermeer de Dansdagen en de avondconcerten in Caixaforum. Voor de betalende spektakels zijn er kortingen voorzien bij de aankoop van tickets voor meer dan 3 verschillende voorstellingen of bij de last-minute tickets (verkrijgbaar vanaf 3 uur vóór de aanvang, voor de theater-, dans- en circusvoorstellingen, enkel in het verkooppunt van het Palau de la Virreina op de Rambla).

Het is onmogelijk om alle voorstellingen van het Grec Festival 2010 op te sommen in deze post. Daarom verwijs ik graag door naar de website van Grec 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten