maandag 14 juni 2010

Muziek in het Park

Sinds begin deze maand loopt er een nieuw seizoen van het traditionele Música als Parcs hier in Barcelona. Tot 25 augustus kun je genieten van diverse muzikale programma's in acht parken verspreid over de stad: concerten met klassieke muziek, jazzsessies en optredens van de stedelijke fanfare.

Het idee van deze zomerse Música als Parcs ontstond 15 jaar geleden. Het heeft als doel kwaliteitsvolle muziek tot bij het grote publiek te brengen en tegelijk de parken ook 's avonds aantrekkelijk te maken als een plaats om zich, samen met anderen, te amuseren en te ontspannen.

Música als Parcs
De plaatsen van de concerten zijn het Parc de la Creueta del Coll, het Parc de Diagonal Mar, het Parc de la Barceloneta en het Parc de la Guineueta voor de fanfare; het Turó Park, de Jardins de Príncep de Girona en l'Hivernacle van het Parc de la Ciutadella voor de klassieke muziek; de Jardins dels Drets Humans en l'Hivernacle van het Parc de la Ciutadella voor de jazz.

Alle concerten vinden plaats in de open lucht en zijn gratis. De concerten van de fanfare beginnen telkens om 20u, die met klassieke muziek of jazz om 22u. Meer informatie en het gedetailleerd programma kun je vinden op de webpagina van Música als Parcs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten