zondag 6 juni 2010

Museu del Modernisme Català

Sinds maart van dit jaar is Barcelona nog een museum rijker, met name het Museum van het Catalaanse Modernisme. Het betreft een 100% privé initiatief dat tot stand is gekomen zonder subsidies.

De stichters van het museum zijn de eigenaars van de galerie Gothsland (de familie Pinós Guirao). Deze hebben in de loop van 40 jaar een indrukwekkende collectie opgebouwd van Modernistische Catalaanse kunst. De expositieruimte telt 1000 vierkante meter, verdeeld over 2 verdiepingen, en is ondergebracht is het voormalige textielpakhuis van de firma Fabra & Coats.

Museu del Modernisme Català
Onder de tentoongestelde werken bevinden zich meubelen die Antoni Gaudí vervaardigde voor de Casa Batlló en de Casa Calvet, een exclusieve paravent van Francesc Vidal, een decoratieve vaas van Eusebi Arnau en een uitgebreide collectie beeldhouwwerken van Lambert Escaler.

Het museum is toegankelijk van maandag tot zaterdag van 10 tot 20u en op zondag van 10 tot 14u. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Zoals één van de eigenaars beschrijft: "De bedoeling is niet dat we winst maken maar we willen ook geen verlies incasseren."

Je vindt het museum in de Carrer Balmes, 48. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Museu del Modernisme Català.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten