zaterdag 19 juni 2010

Bus Turístic de Nit

Met de Barcelona Bus Turístic kun je kiezen uit 3 verschillende routes om op een comfortabele manier de stad te verkennen. Er zijn in totaal 44 stopplaatsen, telkens op interesante locaties, waar je vrij en onbeperkt kunt op- en afstappen. En dat alles met 1 ticket.

Wat ik bijzonder leuk vind, is dat je gedurende de hele zomer, tot eind september, ook 's avonds de Bus Turístic kunt nemen om de unieke nachtelijke verlichting van de diverse monumenten en bezienswaardigheden te verkennen. En zoals bij de gewone routes van de Bus Turístic, wordt er commentaar gegeven door een meertalige gids.

Bus Turístic de Nit
De avondlijke rit omvat ondermeer een stop aan de Magische Fontein van Montjuic, Plaça de Catalunya, de Pedrera, de Torre Agbar, het Teatre Nacional de Catalunya, de Sagrada Familia, de Passeig de Colom, Poble Espanyol en Plaça d'Espanya.

De bus vertrekt elke vrijdag, zaterdag en zondag om 21u30 vanuit de stopplaats van Plaça de Catalunya, aan de ingang van El Corte Inglés. De rit duurt ongeveer 2u30 en kost 17 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. Het is aan te raden tickets op voorhand te bestellen in één van de toeristische informatiecentra van de stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten