donderdag 10 juni 2010

Els Quatre Gats

Een legende in Barcelona is ongetwijfeld het café en eethuis Els Quatre Gats. Het werd ingehuldigd op 12 juni 1897 en was geïnspireerd op het restaurant Le Chat Noir in Parijs. Van bij het begin was het een ongewone en bijzondere plaats, halverwege tussen een taverne, een traditioneel pension en een verfijnd modernistisch café.

In Els Quatre Gats hingen ondermeer Pablo Picasso en Santiago Rusiñol hun eerste schilderijen op. Picasso ontwierp zelfs de menukaart! Ook Antoni Gaudí kwam er regelmatig langs. Tegenwoordig is het één van de restaurants met de meeste toeristische aantrekkingskracht van Barcelona, waar men kan genieten van een traditionele Catalaanse maaltijd.

De prijzen zijn afhankelijk van het moment waarop je wil eten: het avondmaal is iets duurder dan het middagmaal. 's Middags kun je kiezen voor een menu met, bijvoorbeeld, salade van pasta, gestoofde rode bonen of een stuk zalmtaart.

Els Quatre Gats
Hoedanook is de inrichting het meest unieke van Els Quatre Gats. Bovendien is het een belangrijk voorbeeld van het Catalaanse Modernisme, aangezien het zich bevindt in Casa Martí, een gebouw dat ontworpen werd door de architect Josep Puig i Cadafalch.

Els Quatre Gats is alle dagen geopend van 8 uur 's morgens tot 2 uur 's nachts en bevindt zich in de Carrer Montsió, 3 bis. Meer info vind je op de website van Els Quatre Gats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten