zondag 22 mei 2011

7 routes per metro om Barcelona te leren kennen

Je kunt op heel wat verschillende manieren Barcelona rondtrekken, maar dankzij het uitstekende metronetwerk is dit vervoermiddel een comfortabele en goedkope manier. Bij de Toeristische Dienst kun je een gids verkrijgen waarin 7 routes beschreven staan die metro, wandelingen te voet en enkele bustrajecten combineren: Barcelona Metro Walks. Aan de hand van deze parcours kun je Barcelona verkennen op je eigen tempo en volgens je eigen interesses.

Barcelona Metro Walks
De gids bevat een beschrijving van elke route, met een bij benadering aangegeven duurtijd van de verplaatsingen tussen de diverse bezienswaardigheden. Daarnaast vind je er een plan in van elk traject samen met een uitleg en foto’s van die verschillende bezienswaardigheden. Bovendien is in de gids een plattegrond van Barcelona en een plan van het metronetwerk ingesloten.

Alle voorgestelde routes vertrekken vanuit het centrum van de stad, aan de Plaça de Catalunya of de Plaça d’Urquinaona. De trajecten zijn als volgt:

- Park Güell – El Coll – Vall d’Hebron
- Pedralbes – Sarrià – Sant Gervasi
- Gràcia – Tibidabo
- Glòries – Poblenou – Fòrum
- La Ribera en El Born – Barceloneta – Vila Olímpica
- Guinardó – Horta
- Sant Andreu – Sant Martí – Clot

Barcelona Metro Walks bevat eveneens een ticket waarmee je gedurende twee dagen onbeperkt de metro en bussen in Barcelona kunt nemen in de twee meest centrale zones van het openbare vervoernetwerk. Prijs van het hele pakket is 12,50 euro. Je kunt het aankopen in alle kantoren van de Toeristische Dienst van Barcelona en tevens op de webpagina van diezelfde Toeristische Dienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten