vrijdag 13 mei 2011

Barcelona verkennen per driewieler

Om Barcelona op een leuke en ecologisch verantwoorde manier te verkennen, kun je gebruik maken van de driewielers van Trixi Barcelona. Deze fiets-taxi’s bieden plaats aan 1 of 2 passagiers en worden bestuurd door zogenaamde Trixistes, die Catalaans, Spaans, Engels en Duits spreken. De futuristisch uitziende driewielers zijn uitgerust met een elektrische motor die de bestuurder helpt met het trappen.

Trixi
Een tour met Trixi voert je door het oude centrum van Barcelona, ondermeer langs de Kathedraal, de Plaça de Sant Jaume en de Plaça de Sant Felip Neri, en langs de bekendste werken van Antoni Gaudí, zoals de Sagrada Família, Casa Batlló en La Pedrera. Bovendien passeer je met deze fiets-taxi’s door de wijken el Raval en el Born, de Oude Haven, de wijk La Barceloneta en langs de stranden van de stad. Een tour duurt ongeveer 3 uur.

Van april tot september kun je dagelijks deelnemen aan een rondrit om 11u en om 16u30. In maart, oktober en november functioneert Trixi Barcelona van donderdag tot en met maandag, eveneens om 11u en om 16u30. Het vertrekpunt van de tours is het plein voor de Kathedraal.

Een ticket kost 65 euro en hiermee kunnen er 1 of 2 passagiers mee. Een rondrit reserveren kan ondermeer via de website van de Dienst Toerisme van Barcelona. De bestelde tickets liggen dan klaar bij de bestuurder van de Trixi, 10 minuten voor aanvang van de tour.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten