zaterdag 7 mei 2011

Nacht van de Musea

Op zaterdagavond 14 mei van 19u tot 1u wordt in Barcelona opnieuw de Nacht van de Musea georganiseerd. Je kunt dan helemaal gratis de 48 belangrijkste musea van Barcelona en omgeving bezoeken, waaronder het Picasso Museum en de Fundació Joan Miró. Deze Nacht van de Musea kadert in een initiatief van de Europese Raad waaraan meer dan 3.000 musea uit 40 landen deelnemen.

La Nit dels Museus
Je kunt niet enkel gaan genieten van de permanente en tijdelijke tentoonstellingen maar ook deelnemen aan diverse dans- en theatervoorstellingen, concerten en activiteiten speciaal voor kinderen. Een volledig overzicht van de deelnemende musea vind je op de website van La Nit dels Museus.

Ik wil van deze gelegenheid graag gebruik maken om te vermelden dat je gedurende het hele jaar verschillende mogelijkheden hebt om gratis de musea van Barcelona te bezoeken. Op 18 mei vindt de Internationale Dag van de Musea plaats waarop je in de meeste musea geen inkom hoeft te betalen. Op 24 september, feestdag van La Mercè, en op 12 februari, feestdag van Santa Eulàlia, kun je eveneens gratis terecht in de meeste musea van de stad.

Tot slot is de toegang gratis elke zondag van 15 tot 20u in de volgende musea: MUHBA (Historisch Museum van Barcelona) op de Plaça del Rei en in het Klooster van Pedralbes, Disseny Hub Barcelona (Designmuseum) van Montcada en Pedralbes, Museum Barbier-Mueller van Precolumbiaanse Kunst, Keramiekmuseum, Muziekmuseum, Blauw Museum (Museum van Natuurwetenschappen), Botanische Tuin, Museum Frederic Marès, Etnologisch Museum, Picasso Museum, CCCB (Centrum voor Hedendaagse Cultuur van Barcelona) en het Maritiem Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten