maandag 16 juli 2012

Muziekwinkel Casa Beethoven

Op de Rambla, tegen het Palau de la Virreina aan, vind je de legendarische muziekwinkel Casa Beethoven. De winkel bestaat al sinds 1880 en verkoopt partituren en muziekboeken, met bijzondere aandacht voor opera. Het assortiment cd’s is voornamelijk gericht op klassieke en moderne Spaanse muziek.

Casa Beethoven
De eigenaar van de zaak, Jaume Doncos, bewaart veel partituren in grote lederen dozen en dat draagt bij tot de bijzondere sfeer van het lokaal. In de collectie zitten alle denkbare muziekgenres zoals klassiek, rock, jazz en flamenco. Het aanbod muziekboeken omvat zowel naslagwerken over de geschiedenis van diverse genres en muziekstukken als studieboeken en cursussen. Op de website van Casa Beethoven vind je trouwens een overzicht van de nieuwste aanwinsten van de collectie.

Ben je een muziekliefhebber? Dan loont het zeker de moeite om Casa Beethoven eens binnen te stappen. De winkel is gelegen aan La Rambla nr 97, vlakbij de halte Liceu van metrolijn L3. De openingsuren zijn: van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 14u en van 16 tot 20u, en op zaterdag van 9 tot 14u en van 17 tot 20u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten