maandag 2 juli 2012

Regatta met klassieke en vintage zeilboten

Van 11 tot 14 juli 2012 wordt voor de vijfde keer de Puig Vela Clàssica Barcelona gehouden, een wedstrijd met klassieke en vintage zeilboten. Dit evenement aan de haven van Barcelona is één van de belangrijkste op wereldvlak en trekt elk jaar meer deelnemers én toeschouwers.

Puig Vela Clàssica Barcelona
Eén van de organisatoren en zenuwcentrum van het gebeuren is de Real Club Náutico de Barcelona, een yachtclub die al meer dan 130 jaar bestaat en gelegen is vlakbij het winkel- en vrijetijdscentrum Maremàgnum. Medeorganisator van het evenement is de firma Puig, een mode- en parfumbedrijf dat in 1914 in Barcelona werd gesticht door de familie Puig en altijd erg verbonden is geweest met het zeilen.

Ongeveer 50 boten uit ondermeer Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten zullen deelnemen aan de wedstrijden. Onder de deelnemende zeilboten zijn er honderd jaar oude vaartuigen die kunnen beschouwd worden als echte kunstwerken. De boten worden ingedeeld volgens vier categorieën: Vintage, Classic, Spirit of Tradition en Big Boats.

De Vintage boten zijn die vaartuigen in hout of metaal die gebouwd werden vóór 31 december 1949. De Classic boten zijn ook vaartuigen in hout of metaal en werden geconstrueerd tussen 1 januari 1950 en 31 december 1975. In de Spirit of Tradition categorie zijn die vaartuigen ondergebracht die in de loop der jaren zodanig aangepast en vernieuwd werden zodat ze in geen andere categorie meer thuishoren. Daarnaast omvat deze klasse ook boten die vanaf 1970 werden gebouwd met moderne materialen en technieken maar met een ontwerp volgens een klassieke of vintage boot. Tot de Big Boats behoren klassieke en vintage vaartuigen van minstens 25 meter lengte.

De boten voor de Puig Vela Clàssica Barcelona liggen in de haven vanaf 11 juli. Diezelfde dag om 19u30 is er een welkomstceremonie voor de deelnemers. Van 12 tot 14 juli starten de regattawedstrijden telkens om 13u. Op de laatste dag is er aansluitend de prijsuitreiking. Om de boten te gaan bekijken in de haven of de regatta mee te maken kun je de metrolijnen L3 (halte Drassanes) of L4 (halte Barceloneta) nemen. Meer info vind je op de website van de Puig Vela Clàssica Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten