vrijdag 6 juli 2012

Stranden op 30 minuten van Barcelona

Eén van de trekpleisters van Barcelona is ongetwijfeld het kilometerslange stadsstrand. Maar wist je dat er op minder dan een half uurtje van Barcelona nog meer leuke stranden zijn? Aan de noordkant heb je de kust van Badalona en aan de zuidkant het strand van Castelldefels. Reis je nog een beetje verder in zuidelijke richting, dan kom je in Sitges, dat nog méér troeven heeft dan enkel mooie stranden.

Strand Sitges
10 km noordwaarts van Barcelona vind je de kust van Badalona. Hier zijn diverse stranden gelegen met een gezamenlijke lengte van bijna 5 km. Het water aan deze kust is over het algemeen rustig. Naast de zandstranden heb je er ook de Rambla de Badalona, waar je tussen grote palmbomen een heerlijke wandeling kunt maken langs de zee.

Vele Barcelonezen gaan zonnen en zwemmen in Casteldefells, een plek op 20 minuten met de trein of de auto vanaf het centrum van Barcelona en op 10 minuten van de luchthaven El Prat. Het strand is is niet het mooiste van Catalonië maar is wel 4,8 km lang en beschikt over fijn zand en een rustige golfslag. Om die reden is deze plek bijzonder geschikt voor kinderen. Om een hapje te eten of iets te drinken kun je terecht in één van de vele strandbars of “chiringuitos”. Als je de trein neemt, stap je best af aan het station Casteldefells Platja en niet aan Casteldefells Centre.

15 minuten verder zuidwaarts met de trein of de auto kom je in Sitges, één van de populairste badplaatsen van Catalonië. Hier vind je een twaalftal zandstranden. Ondermeer achter de kerk van Sitges liggen een aantal door rotsen afgescheiden kleine strandjes. Het centrum van de stad is heel pittoresk met smalle straatjes en witgeschilderde huizen. Daarnaast is Sitges erg bekend voor zijn uitgebreide en gevarieerde uitgaansleven en het overweldigende aanbod van bars, restaurants en winkels.

Meer informatie over de treinlijnen die deze kustplaatsen aandoen, kun je nalezen op de website van Rodalies de Catalunya, de lokale treinen van Catalonië. Even ter verduidelijking: naast de Catalaanse benaming “Rodalies” kom je ook soms de Spaanse benaming tegen, namelijk “Cercanias”. Beide betekenen hetzelfde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten