vrijdag 9 augustus 2013

Op het dak van de Santa Maria del Mar

De basiliek Santa Maria del Mar is één van de mooiste kerken van Barcelona. Dit kerkgebouw is het enige in Catalaans-gotische stijl dat volledig werd afgewerkt. Het indrukwekkende interieur van de basiliek is zeer de moeite waard. Sinds enige tijd kun je een rondleiding volgen met een gids, waarbij een bezoek aan het dakterras is inbegrepen. Een aanrader!

Dakterras Santa Maria

Het bedrijf Itinera Plus biedt tours aan van ongeveer 40 minuten waarbij de diverse kenmerken van de Catalaanse gotiek worden belicht en de bewogen geschiedenis van de kerk aan bod komt, zoals de aardbeving in de 15de eeuw die heel Barcelona deed trillen. Meertalige rondleidingen, in het Catalaans, Spaans en Engels vinden plaats van maandag tot en met zondag om 13u en op zaterdag en zondag ook om 11u, 12u, 18u en 19u. In het Engels zijn er ook nog tours van maandag tot en met zondag om 14u, 15u, 16u en 17u.

Tickets kun je ondermeer reserveren via de website van de Toeristische Dienst van Barcelona. De kaartjes liggen dan voor aanvang van de tour klaar aan het loket van Itinera Plus aan rechterkant van de ingang van de kerk. De Santa Maria del Mar bevindt zich aan de Plaça de Santa Maria in de wijk La Ribera en is bereikbaar per metro (halte Jaume I van lijn L4) of met de Barcelona Bus Turístic (halte Pla de Palau).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten