woensdag 14 augustus 2013

Plaça de la Universitat

Eén van de bekendste pleinen van Barcelona is Plaça de la Universitat. Deze plek ligt aan de Gran Via, op een boogscheut van Plaça de Catalunya, en is voornamelijk een ontmoetingsplek voor jongeren. Daarnaast zijn er een belangrijk ondergronds metrostation en bushalte gelegen.

Plaça Universitat

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt aan dit plein de Universiteit van Barcelona. Sinds de 19de eeuw en tot de jaren 1960 waren hier alle universitaire faculteiten van de stad ondergebracht. Sindsdien zijn de faculteiten volgens discipline verspreid in verschillende centra, ondermeer in de campus aan de Avinguda Diagonal, de gebouwen in de wijk El Raval en de campus in Pedralbes.

Het gebouw van de Universiteit van Barcelona dat aan Plaça de la Universitat ligt, huisvest tegenwoordig de faculteiten Moderne Talen, Informatica en Wiskunde. Door de nabijheid van deze instelling wordt het plein druk bezocht door studenten. Je vindt er onder andere het beroemde studentencafé El Estudiantil.

Plaça de la Universitat is ook een goede uitvalsbasis om te gaan shoppen in het centrum van de stad. Zowat alle bekende winkelketens hebben in de buurt één of meerdere filialen. De bekendste winkelstraten situeren zich aan de kant van Plaça de Catalunya in het bijzonder de Carrer de Pelai en Portal de l’Àngel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten