maandag 5 augustus 2013

Zoo van Barcelona

Een leuk idee voor groot en klein is een bezoek brengen aan de dierentuin van Barcelona. Deze bestaat sinds 1892 en ligt in het Parc de la Ciutadella. De lokatie van de zoo werd indertijd gekozen omdat de gebouwen van het park al ter beschikking stonden dankzij de Wereldtentoonstelling van 1888 die in die buurt gehouden was.

Zoo Barcelona

Sinds 2009 wordt de dierentuin van Barcelona op verschillende plekken vernieuwd. Dit kan tijdelijk wat ongemakken opleveren voor de bezoekers. Desondanks blijft deze zoo de moeite waard. Dat blijkt ook uit cijfers. In 2011 kwamen er meer dan 1,1 miljoen bezoekers langs.

De zoo van Barcelona bezit één van de belangrijkste verzamelingen van dieren van Europa. Je vindt er onder andere olifanten, kamelen, luipaarden, beren, leeuwen, neushoorns, nijlpaarden, zeehonden en dolfijnen. In het park van de zoo staan ook meer dan 1000 bomen van 100 verschillende soorten.

De drie doelstellingen van de zoo zijn het in stand houden van bedreigde diersoorten, research en educatie. Daarom lopen er diverse dierenbeschermings- en onderzoeksprojecten en worden er regelmatig educatieve activiteiten voor kinderen georganiseerd.

De deuren van de dierentuin van Barcelona gaan elke dag open om 10u. Het sluitingsuur hangt af van het seizoen. In de wintermaanden sluit de zoo om 17u30, in de lente en de herfst om 19u en in de zomer om 20u. Meer informatie bekijken en tickets reserveren is mogelijk via de website van de zoo van Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten