woensdag 31 juli 2013

50 jaar mode in Palau Robert

In het prachtige Palau Robert aan de Passeig de Gràcia kun je steevast interessante exposities gaan bekijken. Tot eind maart 2014 is er ondermeer “Barcelona, Prêt-à-porter 1958-2008” te bewonderen. Deze tentoonstelling overloopt 50 jaren prêt-à-porter mode in de Catalaanse hoofdstad.

Mode Palau Robert

De expositie bestaat uit meer dan 300 stuks afkomstig uit een textielcollectie met de naam Antoni de Montpalau. Deze collectie is gehuisvest in Sabadell, vlakbij Barcelona, en heeft tot doel een historisch overzicht te bieden van de Spaanse en internationale mode. De stichting werkt samen met verschillende kranten en tijdschriften en organiseert regelmatig tentoonstellingen, waarvan “Barcelona, Prêt-à-porter 1958-2008” dus een voorbeeld is. De naam Antoni de Montplau is trouwens een eerbetoon aan een schrijver, Joan Perucho, die het hoofdpersonage van één van zijn romans de naam Antoni de Montpalau gaf.

In “Barcelona, Prêt-à-porter 1958-2008” kun je onder andere kleding van Pedro Rodríguez, Armand Bassi en Míriam Ponsa bekijken. Twee keer, in oktober 2013 en in januari 2014, zal de tentoongestelde collectie veranderen. Hiermee wil men de dynamiek van de mode benadrukken. Meer informatie over deze tentoonstelling, ondermeer de openingsuren, is beschikbaar op de webpagina van het Palau Robert. Zoals bij elke exposite in het Palau Robert is de toegang volledig gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten