dinsdag 2 juli 2013

WK Zwemmen 2013

Eén van de belangrijkste evenementen op de sportkalender van dit jaar zijn de Wereldkampioenschappen Zwemmen. Zij vinden plaats tussen 19 juli en 4 augustus in Barcelona. De kampioenschappen bestaan uit vijf onderdelen: zwemmen, waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen en zwemmen in open water. Daarnaast is er nog een demonstratiesport, namelijk (hoog)springen vanaf een platform op 27 meter hoogte.

WK Zwemmen 2013

In totaal worden er tijdens de kampioenschappen 67 finales georganiseerd. Naar schatting 2.500 atleten uit 180 landen zullen deelnemen. De televisierechten zijn verkocht aan 209 landen en meer dan 500 miljoen mensen zullen het evenement volgen via het kleine scherm.

Net zoals de vorige keer dat de WK Zwemmen in Barcelona doorgingen, in 2003, vinden de meeste wedstrijden plaats in het Palau Sant Jordi op de heuvel Montjuïc. In een zwembad, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt aangelegd, houdt men de zwem- en synchroonzwem-competities. Het waterpolo krijgt onderdak in de Piscines Bernat Picornell en het schoonspringen in het Piscina Municipal de Montjuïc. De wedstrijden openwaterzwemmen en de demonstratiewedstrijden hoogspringen vinden plaats in de Oude Haven.

Meer informatie over de wedstrijden en het reserveren van tickets kun je nalezen op de website van Barcelona 2013. Hier vind je ook nieuws over het project Planet Water dat naar aanleiding van de WK Zwemmen is opgestart en draait rond alles wat met water te maken heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten