woensdag 10 juli 2013

Verborgen parkje vlakbij de Rambla

In de Carrer de la Boqueria, op enkele tientallen meters van de Rambla ter hoogte van het theater Liceu, ligt tussen de huizen en hotels een verborgen stadstuin. Het betreft de Jardí de la Casa Ignacio de Puig, een parkje dat in 1861 werd aangelegd bij een herenwoning. Er bevinden zich ondermeer twee watervalfonteinen en heel veel groen. Het is een rustige plek die zeer geschikt is om even bij te komen van de drukte in het stadscentrum.

Jardí Casa Ignacio Puig

De Jardí de la Casa Ignacio de Puig maken nu onderdeel uit van het complex Hotel Petit Palace Opera Garden maar de tuinen zijn nog steeds gratis toegankelijk voor het grote publiek. Je komt er door de ingang van het hotel binnen te gaan aan de Carrer de la Boqueria nr 10. Je loopt daar gewoon voorbij de receptie, die zich aan de linkerkant bevindt. Achteraan neem je de glazen deur die leidt naar dit bijzonder pittoreske parkje. Een alternatieve ingang ligt aan de Carrer d’Aroles. Hier kun je een lift nemen die je naar het parkje brengt.

Het pand waarin het hotel Petit Palace nu is gevestigd werd trouwens in 1999 uitgeroepen tot Bé Cultural d’Interès Local, een gebouw met een bijzondere culturele waarde. De reden hiervoor was het feit dat de gevel van het gebouw een werk is van de modernistische architect Josep Puig i Cadafalch, die ook onder ander Casa Macaya en Casa Amatller realiseerde.

De romantische tuin Jardí de la Casa Ignacio de Puig is elke dag van het jaar open voor het publiek tussen 10 en 18 uur. Buiten deze openingstijden hebben enkel gasten van het hotel toegang. Het dichtstbijzijnde metrostation is Liceu (lijn L3).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten