vrijdag 26 juli 2013

Openlucht zwembaden in Barcelona

In Barcelona kun je tijdens de zomermaanden niet enkel verkoeling zoeken in de zee maar ook in één van de talrijke publiek toegankelijke openlucht zwembaden. Eerder had ik het al over het indrukwekkende buitenzwembad van Montjuïc. In deze post zet ik er nog vijf andere in de kijker.

Openlucht zwembaden Barcelona

In de eerste plaats is er het sjieke Club Natació Atlètic Barceloneta aan de Plaça del Mar in de wijk Ciutat Vella. Dit complex beschikt over een spectaculair zonneterras met zicht op zee. De twee zwembaden zijn 20 op 13 meter en 25 op 21 meter groot. Je kunt er ook in banen zwemmen zonder dat er andere baders of obstakels in de weg liggen. De prijzen en openingsuren kun je nalezen op de website van Club Natació Atlètic Barceloneta.

Op het dak van het gemeentelijke sportcentrum Centre Esportiu Municipal de la Ciutadella ligt een lang maar vrij ondiep (1,10 meter) zwembad. De sfeer is er rustig en het is dan ook de ideale plek om een boek te lezen en te zonnen. Een absolute aanrader is een dagje in dit sportcentrum te combineren met een picknick in het nabijgelegen Parc de la Ciutadella. Het complex ligt aan de Passeig de Circumval•lació nr 1 in Ciutat Vella. Meer informatie vind je op de webpagina van CEM Ciutadella.

Ook in de wijk Eixample, in het centrum van Barcelona, kun je terecht in een openluchtzwembad. Het bad ligt aan de Carrer de Roger de Llúria nr 56, in een tuin aan de watertoren Torre de les Aigües. Tijdens de zomermaanden is hier een klein strandje aangelegd zodat de plek ook wel het Strand van Eixample wordt genoemd. Hier komen vooral gezinnen met kinderen en het is er vaak erg druk. Niettegenstaande maakt de ligging dit zwembad erg uniek. Kijk voor extra informatie even op de webpagina van Platja de l’Eixample.

Het grootste openlucht zwembad van Barcelona heet Llac de Can Dragó en ligt buiten het centrum, in de wijk Sant Andreu. Het complex maakt deel uit van een gemeentelijk sportcentrum en is 15.000 m2 groot. Het beschikt niet enkel over een zwembad maar ook over een uitgestrekte ligweide. Het adres is: Carrer de Rosselló i Porcel nrs 7-11. Meer informatie vind je op de webpagina van Llac de Can Dragó.

Tot slot is er nog het buitenzwembad van het vijfsterrenhotel Rey Juan Carlos I. Dit luxueuze complex is gelegen aan de Avinguda Diagonal nr 661. Naast het zwembad ligt een Pool Bar waar je andere kunt genieten van een heerlijke barbecue. Kijk voor de openingsuren en de toegangsprijzen op de website van het Hotel Rey Juan Carlos I.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten