woensdag 13 november 2013

Mobiele app Joan Miró

Ben je fan van de surrealistische kunstenaar Joan Miró? Dan heb ik een tip voor jouw volgende bezoek aan Barcelona. Er is een gratis mobiele app beschikbaar van de Fundació Joan Miró die jou ondermeer begeleidt bij een route door de stad en informatie geeft over het werk en het leven van deze Catalaanse artiest.

Joan Miró App

In Terminal 2 van de luchthaven van Barcelona hangt een grote keramieken muurmozaïek van de kunstenaar. Maar aangezien de meeste internationale vluchten tegenwoordig vanuit Terminal 1 vertrekken, is de kans niet zo groot dat je het werk tegenkomt. Dat is natuurlijk anders op de Rambla, in het centrum van de stad. Hier ligt op de wandelboulevard een cirkelvormige vloermozaïek van de artiest, niet ver van de overdekte markt La Boqueria. In het Parc de Joan Miró, vlakbij het winkelcentrum Las Arenas, kun je het nog bekende beeldhouwwerk “Dona i Ocell” (“Vrouw en Vogel”) bekijken.

De Joan Miró mobiele app geeft je aan de hand van QR-codes niet alleen uitleg over deze publieke kunstwerken, maar leidt je ook langs belangrijke plekken uit het leven van de artiest, zoals zijn geboortehuis of de kunstschool waar hij leerling was. Daarnaast vind je in de app informatie over enkele andere belangrijke realisaties van Miró, en kom je er meer te weten over de Fundació Joan Miró, het museum van de kunstenaar op Montjuïc, en de tijdelijke exposities die er gehouden worden.

De gratis mobiele app Joan Miró is te downloaden voor zowel de iPhone en iPad als voor Android apparaten. De beschikbare talen zijn: Engels, Spaans en Catalaans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten