vrijdag 29 november 2013

Vijf leuke winkelcentra

Dat Barcelona een shoppingparadijs is, wist je wellicht al. Naast de gezellige winkelstraten in het oude centrum, zijn je er nog vele shoppingcentra. Om jou alvast op weg te helpen bij het uitzoeken van leuke plekken om te shoppen, zet ik in deze post mijn 5 favoriete winkelcentra op een rij.

Winkelcentra Barcelona

In de eerste plaats kan ik zeker het shoppingcentrum La Maquinista aanbevelen. Het ligt iets buiten het toeristische centrum, in het district Sant Andreu, maar is gemakkelijk bereikbaar met de metrolijnen L1 ( stations Sant Andreu of Torras i Bages) en L9-L10 (station Bon Pastor). Kom je met de auto, dan kun je er onbeperkt gratis parkeren. Een groot deel van het complex bevindt zich in de open lucht. Je vindt er maar liefst 230 winkels, cafés en restaurants. Openingsuren: van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 22u. De horeca-gelegenheden zijn ’s avonds langer en ook op zon- en feestdagen geopend.

Een winkelcentrum dat zich wél in het centrum van de stad bevindt, aan Plaça d’Espanya, is Las Arenas. In deze voormalige stierenvechtarena vind je tegenwoordig 116 zaken ingericht in de vorm van ringen rond een grote centrale ruimte. Op het dakterras zijn diverse restaurants gevestigd. Om er heen te gaan, neem je best metrolijnen L1 of L3 (halte Plaça d’Espanya). Openingsuren: van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 22u. Ook hier zijn de horeca-gelegenheden ’s avonds langer en ook op zon- en feestdagen geopend.

Aan de Avinguda Diagonal ligt het chique koop- en vrije tijdscentrum L’Illa Diagonal met ondermeer 170 winkels, cafés en restaurants. Het complex is open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 21u30. Het dichtstbijzijnde metrostation is Maria Christina-Les Corts (lijn L3). Met aankoopbonnen van de winkels kun je er extra goedkoop met de auto parkeren.

Helemaal aan de andere kant van de Avinguda Diagonal, vlakbij de zee, is het shoppingcenter Diagonal Mar gelegen. Het complex telt meer dan 240 zaken en is van maandag tot en met zaterdag open van 10 tot 22u. De horecazaken sluiten ’s avonds later de deuren en zijn ook op zon- en feestdagen geopend. Met de auto kun je er tot 3 uren gratis parkeren. Het dichtstbijzijnde metrostation is El Maresme-Fòrum (lijn L4).

Tot slot heb je nog het winkelcentrum Glòries, vlakbij het plein met dezelfde naam en rechttegenover de wolkenkrabber Torre Agbar. Het complex beschikt over 160 winkels en is gemakkelijk te bereiken met metrolijn L1 (halte Glòries). De openingsuren zijn: van maandag tot zaterdag van 10 tot 22u. Jouw auto kun je er twee uur gratis parkeren. Met een aankoopbewijs van Carrefour (minimum 20 euro) kun je er nog twee uur extra gratis parkeren. De cafés, restaurants en ontspanningsgelegenheden blijven ’s avonds langer en ook op zon- en feestdagen geopend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten