dinsdag 31 december 2013

Belgisch café in Barcelona

Al vele jaren is café Belchica de ontmoetingsplaats voor Belgen in Barcelona. Daarnaast is het ook dé plek bij uitstek om te genieten van een Belgisch biertje. Het publiek van Belchica is heel internationaal. Er komen zowel Barcelonezen als toeristen, en geregeld zie je hier Erasmus-studenten uit alle windstreken.

Belchica Barcelona

Belangrijke voetbalwedstrijden kun je er volgen op een groot scherm. Op andere avonden zak je gewoon weg in één van de zetels voor een ontspannen gesprek of geniet je van een lekkere pint of trappist. Ik moet er wel bijvertellen dat de geïmporteerde bieren nogal aan de dure kant zijn, maar de keuze is wel erg groot.

Belchica ligt in de wijk Eixample, aan de Carrer de Villarroel nr 60. Het dichtstbijzijnde metrostation is Urgell (lijn L1). Het café opent de deuren elke dag om 18 uur. Op zondag en maandag sluiten ze om 1 uur ’s nachts en de andere dagen om 3 uur. Ga er zeker eens langs als je in de buurt bent!

2 opmerkingen:

  1. is toch vroeger open dan 18 uur he want we zitten nu frankrijk maar vertrekken mogen vroeg naar Barcelona voor 3 dagen logeren hotel aan camp nou

    BeantwoordenVerwijderen