donderdag 5 december 2013

Nieuwe tool voor jouw trip naar Barcelona

Onlangs kwam ik op internet Suggestme tegen, een tool waarmee je een persoonlijke stadsplattegrond kan maken. Het Nederlandse bedrijf dat hier achter zit is heeft sinds kort ook Barcelona toegevoegd aan haar dienst. In deze post kom je meer te weten over de tool en wat je er precies mee kunt doen.

Suggestme Barcelona

Op de website van Suggestme kun je lezen dat je er een persoonlijke stadsplattegrond mee kunt maken. Hoe werkt dit? Via Suggestme krijg je tips en commentaren over allerhande bezienswaardigheden die je dan kunt toevoegen aan een stadsplan. Die "suggesties" zijn gebaseerd op streams uit verschillende sociale media. Dag en nacht worden de populaire sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Instagram afgescand op berichten over leuke dingen om te doen in Barcelona.

Die berichten worden onder andere gebruikt om een “social stream” te maken van de bezienswaardigheden. Dit houdt in dat alle commentaren en foto’s van en over een bezienswaardigheid getoond worden bij de betreffende hotspot. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat de mensen erover zeggen op de sociale netwerken. Deze mening kan erg positief zijn maar ook heel kritisch.

Tevens worden de berichten gebruikt om de bezienswaardigheden te sorteren op basis van hun populariteit op de verschillende sociale netwerken. Hierdoor zul je in de zomer, bijvoorbeeld, meer parken en terrasjes tegenkomen op de website en in de winter meer binnenactiviteiten.

Zoals gezegd zijn alle bezienswaardigheden en tips toe te voegen aan een persoonlijke stadsplattegrond. Die unieke plattegrond is vervolgens gratis te downloaden of uitgeprint te bestellen. En dat kan heel leuk en handig zijn voor jouw bezoek aan Barcelona!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten