zondag 23 januari 2011

Internationaal Folkfestival Tradicionàrius 2011

Op 14 januari is de 24ste editie gestart van het Tradicionàrius Festival. Nog tot 15 april kun je gaan kijken en luisteren naar meer dan 40 folkconcerten en deelnemen aan allerlei culturele activiteiten in het Centre Artesà Tradicionàrius in de wijk Gràcia en op diverse andere locaties in Barcelona.

Tradicionàrius 2011
Naast een waslijst van Catalaanse artiesten en groepen presenteert het festival dit jaar ondermeer: La Musgaña (Castilië), Milladoiro (Galicië) en Olga y los Ministriles (Aragon). Uit het buitenland komen onder andere: Balkan Alien Sound (Ierland), Calamus (Italië), Accordzeâm (Frankrijk), Guillaume López (Frankrijk), Alasdair Fraser & Natalie Haas (Schotland en USA), Absynthe (Frankrijk) en Andrea Piccioni (Italië).

Tijdens het weekend van 27, 28 en 29 januari treden de Foguerons de Sant Antoni op, wordt de tentoonstelling “Jonge artiesten uit de Balearen spelen Chopin” ingehuldigd, is er een gastronomische proeverij en kun je naar concerten van Caliu en Xeremiers de Sóller.

Op 25 en 26 maart zijn er activiteiten die de naam El Violinàrius meekregen, waarbij de viool en vioolspelers centraal staan. Je kunt dan workshops en gespreksgroepen bijwonen en er zijn optredens van Bruel, la Criatura Verda en les Violiles.

Op verschillende data presenteert het Tradicionàrius Festival concerten op de markten van Barcelona en speciale voorstellingen voor kinderen, telkens met een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld reizen rond de wereld.

Om het festival af te sluiten is er op 15 april vanaf 22u een optreden van de Colles de Cultura de Gràcia, wordt de achtste CD voorgesteld van El Pont d’Arcalis en volgt er nog een concert van Tazzuff.

Een gedetailleerde agenda van de concerten en activiteiten én een plannetje met de diverse locaties vind je op de volgende webpagina van Tradicionàrius 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten