zaterdag 8 januari 2011

Winterkoopjes in Barcelona

Net zoals in de rest van Catalonië starten de winterkoopjes in Barcelona op de dag na Driekoningen, dus op 7 januari. De koopjes duren twee maanden, met andere woorden tot 6 maart. Uiteraard is het centrum van de stad een aangewezen plek om op koopjesjacht te gaan, zeker in de wijk Ciutat Vella, aan de Plaça de Catalunya, op de Rambla de Catalunya en op de Passeig de Gràcia. Maar daarnaast bevinden er zich in Barcelona ook heel wat winkelcentra die een bezoekje absoluut waard zijn.

Koopjes
In de eerste plaats heb je Maremàgnum, in de haven vlakbij de Rambla. Hier zijn de winkels elke dag open, ook op zon- en feestdagen, telkens van 10 tot 22u. Daarnaast heb je het chique L’illa aan de Avinguda Diagonal nr 557 dat zijn deuren opent van maandag tot zaterdag van 10 tot 21u30. Het nieuwste shoppingcentrum is Diagonal Mar, aan de Avinguda Diagonal nr 3, waar je maar liefst 250 winkels vindt. De openingsuren zijn: van maandag tot zaterdag van 10 tot 22u.

Daarnaast heb je ook nog La Maquinista, aan de Passeig de Potosí, met 230 winkels. De openingsuren zijn hier: van maandag tot zaterdag van 10 tot 21u30. Je kunt ook gaan shoppen in het winkelcentrum Les Glòries, vlakbij de Torre Agbar, van maandag tot zaterdag van 10 tot 22u. En tot slot kun je nog terecht in Heron City, vlakbij het metrostation Fabra i Puig, waar je leuke outletboetieks vindt. Dit winkelcentrum is eveneens van maandag tot zaterdag geopend van 10 tot 22u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten