zondag 21 november 2010

Maremàgnum is meer dan een winkelcentrum

Op de Moll d’Espanya oftewel de Spaanse Pier in de Oude Haven van Barcelona staat het koopcentrum Maremàgnum. Hier vind je tientallen winkels, bars en restaurants en een bioscoopcomplex. Vlakbij bevinden zich ook het Aquàrium van Barcelona en de Imax filmzaal. Tijdens een vakantie in Barcelona is een bezoek aan dit shopping- en entertainmentparadijs absoluut een aanrader.

Maremàgnum
De aangenaamste route om naar Maremàgnum te wandelen is via de voetgangersbrug die ook wel de Rambla de Mar wordt genoemd, omdat ze als het ware een verlenging is van de Rambla. De kronkelige architectuur van deze brug is bijzonder en daarom wordt deze plaats vaak uitgekozen voor filmopnames of reclamespots. De brug wordt regelmatig geopend, ondermeer elk uur precies op het uur, om zeilboten de haven te laten uitvaren. Dit is elke keer een echt spektakel aangezien daarvoor speciale mechanismen gebruikt worden. De brug opent niet in de hoogte maar schuift in verschillende stukken zijdelings uit elkaar.

Het winkelcentrum van Maremàgnum bestaat uit meer dan 30 winkels. Deze zijn alle dagen van het jaar geopend, dus ook op zon- en feestdagen, van 10 tot 22u. Bovendien kun je er overdag en ´s avonds terecht in één van de vele bars en restaurants waarvan er sommige beschikken over een aangenaam terras met zicht op zee. De eetgelegenheden zijn dagelijks geopend tot 1u ’s nachts. Tot slot vind je er ook het Cinesa bioscoopcomplex. Deze keten, die in talrijke Spaanse steden cinema’s uitbaat, beschikt in Maremàgnum over 8 zalen en vertoont ook 3D-films. De programmering is consulteerbaar op de website van Cinesa.

Vlakbij het koopcentrum is de Imax filmzaal gelegen. In deze immense bioscoopzaal worden drie soorten films op groot formaat vertoond. In de eerste plaats kun je er Imax films bekijken die worden geprojecteerd op een vlak scherm van zeven verdiepingen hoog. Daarnaast worden er ook films afgespeeld op een halve bolvormig scherm van 30 meter diameter, de Omnimax. En tot slot kun je er terecht voor films in 3D-formaat.

Plan Maremàgnum
Tussen het winkelcentrum en de Imax filmzaal bevindt zich het Aquàrium van Barcelona. Het is één van de grootste aquaria van Europa en toont meer dan 450 verschillende dier- en plantensoorten. Je kan er ondermeer het Oceanarium bezoeken. Dat is uniek in Europa en beschikt over een transparante tunnel van meer dan 80 meter lang die de bezoekers in staat stelt om als het ware te wandelen door de diepe wateren van de Middellandse Zee. Praktische informatie over deze leuke bezienswaardigheid kun je nalezen op de website van het Aquàrium van Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten