maandag 6 september 2010

Naar de bioscoop in Barcelona

Zoals in de rest van Spanje worden films in de Catalaanse bioscopen meestal nagesynchroniseerd en zelden ondertiteld. Bovendien spelen er van buitenlandse films vaak zowel een Catalaanse versie als een Spaanse. Aan de loketten van de bioscopen en in de "carteleras" die gepubliceerd worden in de krant of op internet wordt aangeduid in welke taal de films worden vertoond.

Barcelona Bioscoop
De zalen waar ondertitelde versies van buitenlandse films worden gespeeld zijn dun gezaaid. Deze originele versies met ondertiteling worden in de zalen en de programmeringen aangeduid met de code V.O.S ("versión original subtitulada/versió original subtitulada") ofwel "en español" (in het Spaans) ofwel "en català" (in het Catalaans).

Als je zin hebt om tijdens je stedentrip of verblijf in Barcelona een film te gaan bekijken in de bioscoop in de originele, ondertitelde versie kan het nuttig zijn te weten in welke bioscopen over het algemeen deze versies worden vertoond:
- Yelmo Cines Icaria: Carrer Salvador Espriú, 61 (Port Olímpic)
- Cines Casablanca-Kaplan: Passeig de Gràcia, 115 (Eixample)
- Méliès Cinemes: Carrer Villarroel, 102 (Eixample)
- Renoir Floridablanca: Carrer Floridablanca, 135 (Eixample)
- Renoir Les Corts: Carrer Eugeni d'Ors, 12 (Les Corts)
- Verdi: Carrer Verdi, 32 (Gràcia)
- Verdi Park: Carrer Torrijos, 49 (Gràcia)

Al deze bioscopen, behalve Yelmo Cines Icaria, hanteren op maandag een voordelig tarief omdat dit hun "Dag van de kijker" is. De programmeringen van de diverse zalen kun je ondermeer consulteren op de website van Guía del Ocio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten