zondag 6 maart 2011

Olympische Haven van Barcelona

Port Olímpic oftewel de Olympische haven van Barcelona ligt tussen de stranden van la Barceloneta en Nova Icària, vlakbij het Olympisch Dorp van het district Poblenou, waar tijdens de Olympische Spelen van 1992 vele atleten logeerden. Het complex werd aangelegd in 1991 en tijdens de Olympische Spelen werden er de zeilwedstrijden gehouden.

Olympische Haven
De Olympische Haven is een jachthaven ontworpen door de architecten Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay en Albert Puigdomènech en uitgevoerd door de ingenieur Joan Ramon de Clascà. Hij heeft een capaciteit van 743 boten met een lengte van 7 tot 30 meter en beschikt over een hijskraan voor boten tot 6 ton en een “travel lift” voor de grotere boten (tot 45 ton). De haven is 24 uur per dag geopend en heeft eigen watervoorziening, elektriciteit, sanitaire voorzieningen, een winkelcentrum, een meteorologische dienst en een tankstation voor de boten.

Olympische Haven
Tegenwoordig is de Olympische Haven van Barcelona méér dan enkel een jachthaven. Rondom bevinden er zich namelijk heel wat bezienswaardigheden, zoals de Zoo van Barcelona, de wolkenkrabbers Torre Mapfre en Hotel Arts, het beeldhouwwerk “Gouden Vis” van Frank Gehry en het Casino van Barcelona. Dankzij de vele restaurants, bars, terrasjes en bioscopen wordt deze wijk zowel overdag als ’s avonds druk bezocht.

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het Catalaans voor wolkenkrabber zo mooi: gratacel, een letterlijke hemelkrabber.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ik ook een leuk woord vind, Maurits, is "celobert" (letterlijk "open hemel") waarmee de patio/verluchtingskoker van een appartementsgebouw wordt bedoeld...

    BeantwoordenVerwijderen