zaterdag 12 maart 2011

Hedendaagse kunst in de Fundació Suñol

De Fundació Suñol is een privé stichting zonder winstoogmerk die tot doel heeft de collectie hedendaagse kunst van de zakenman Josep Suñol aan het grote publiek te tonen. Deze collectie bestaat uit meer dan 1200 werken van onder andere Warhol, Picasso, Miró, Dalí, Tàpies, Man Ray, Gargallo, Calder, Giacometti, Gordillo, Zush, Boetti, Solano, Lootz, Plensa, García-Alix, Colomer, Abad, enzovoort. De Fundació Suñol is gevestigd in een zalencomplex aan de Passeig de Gràcia, nr 98, vlakbij La Pedrera.

Fundació Suñol
De stichting wil daarnaast ook de verspreiding en productie van avant-gardistische kunst bevorderen. Ze beschikt eveneens over een multifunctionele ruimte die Nivell Zero (Niveau 0) heet. In deze ruimte, die vlak naast de tentoonstellingszalen ligt, worden concerten, voordrachten, seminaries, conferenties en workshops georganiseerd.

Een bezoek aan de Fundació Suñol biedt een unieke kijk op de werken van de meest belangrijke hedendaagse kunstenaars vanaf de jaren 60 tot heden. Je kunt dit museum bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 16 tot 20u. Kijk voor meer informatie over de tijdelijke exposities even op de website van Fundació Suñol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten