donderdag 24 maart 2011

De bekendste kruidenier van Barcelona

Sinds zijn oprichting in 1908 door de familie Vilaseca, is kruidenierszaak Colmado Quilez in Barcelona een referentie geworden voor voedingsmiddelen van hoge kwaliteit. Een bezoekje brengen aan deze bekendste kruidenier van de stad is absoluut de moeite waard.

Colmado Quilez
Je vindt hier meer dan 4.000 verschillende voedingsproducten, waaronder een overweldigend assortiment vleeswaren, kazen, koekjes, conserven, koffie’s, kaviaar, sauzen en olijfolies van de beste kwaliteit. Daarnaast biedt Comado Quilez 3.500 soorten dranken en likeuren aan. De winkel is bijzonder gekend voor zijn ruim aanbod bieren en waters.

Gedurende zijn meer dan 100 jarig bestaan is de sfeer en het uitzicht van de winkel quasi hetzelfde gebleven. Opvallend zijn nog steeds de etalages die boordevol staan met producten en het houten raamwerk dat een nostalgische sfeer uitademt. Tussen haakjes, de gevel is in totaal 40 meter lang en telt maar liefst 16 etalageramen.

Sinds 1974 maakt Comado Quilez deel uit van de groep Lafuente die in totaal vijf voedingszaken uitbaat in Barcelona en het nabijgelegen Sant Cugat. Zonder enige twijfel is Comado Quilez de meest emblematische winkel van de groep.

De zaak is gelegen aan de Rambla de Catalunya 63, vlakbij de Fundació Antoni Tàpies en Casa Batlló. Je kunt er dagelijks terecht van 9 tot 14u en van 16u30 tot 20u30, behalve op zaterdagnamiddag en zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten