vrijdag 3 september 2010

Drie leuke restaurants

In Barcelona zijn er maar liefst 3.000 gelegenheden waar je iets kunt eten. De helft daarvan kan een echt eethuis of restaurant genoemd worden. Dat maakt de keuze van een plek om uit te gaan eten niet gemakkelijk. Vandaar dat ik deze keer eens drie restaurants in de kijker wil zetten die me persoonlijk erg bevallen. Het gaat niet over luxueuze eetgelegenheden, maar bescheiden, sympathieke eethuizen met een originele menukaart en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Mamacafé
In de eerste plaats heb je Mamacafé, in de Carrer Doctor Dou 10, niet ver van de Rambla en Plaça de Catalunya. Hier worden gerechten uit de Mediterraanse keuken geserveerd, steeds bereid met verse producten. Zowel 's middags als 's avonds kun je kiezen voor een volledige menu aan een voordelige prijs. Mamacafé is op maandag geopend van 13 tot 16u en van dinsdag tot en met zaterdag van 13 tot 16u en van 20 tot 24u.

l'Hortet
Niet ver daar vandaan bevindt zich l'Hortet, in de Carrer Pintor Fortuny 32. Dit vegetarisch restaurant biedt enkel ecologische en vers bereide gerechten aan, dus ook de desserts zijn van eigen makelij, iets wat in vele eethuizen in Barcelona niet het geval is. Een absolute aanrader is de wortel- en sinaasappelsoep met saffraan... Ook in l'Hortet kun je kiezen voor een budgetvriendelijke, complete menu. Dit restaurant opent zijn deuren van maandag tot en met zondag van 13 tot 16u en van donderdag tot en met zaterdag van 20 tot 23u.

I Wok You
Het derde restaurant dat ik kan aanbevelen is I Wok You, gelegen in de Carrer de l'Or 21, in de wijk Gràcia. Dit kleinschalige eethuis past perfect in de alternatieve sfeer van Gràcia. Het is gelegen op een onopvallende plek, niet ver van bioscoop Verdi. Zoals de naam het al aangeeft, kun je hier diverse soorten wokschotels en Aziatisch getinte gerechten verkrijgen, alle bereid zonder toegevoegde vetten, zout of ongezonde additieven. Bijzonder lekker bij de koffie vind ik de chocoladetruffels bereid met groene thee... I Wok You is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 21u. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten