maandag 6 juni 2011

Zomerterras van het Museum Frederic Marès

Eén van mijn favoriete plekken om een glas te gaan drinken is het zomerterras van het Museum Frederic Marès. Het bevindt zich op een unieke locatie in het oude centrum van Barcelona, in de Barri Gòtic, vlak naast de Kathedraal, op de Plaça de Sant Iu 5-6. Het terras is geopend van april tot september, elke dag van 10 tot 22u.

Museum Frederic Marès
Het museum is afgelopen mei heropend na twee jaar gesloten te zijn geweest wegens grondige verbouwingswerken. Het herbergt de collecties die haar stichter, de beeldhouwer Frederic Marès (1893-1991), aanlegde. In het jaar 1946 schonk hij zijn verzamelingen aan de stad Barcelona. Twee jaar daarna werd dit museum ingewijd in een complex dat eerder toebehoorde aan het oude Koninklijke Paleis van de Graven van Barcelona.

Frederic Marès verzamelde in de loop van zijn leven een uitgebreide collectie Hispanische beeldhouwkunst, waarvan de polychrome religieuze kunstwerken het grootste deel uitmaken. In het museum vind je ook een deel van zijn eigen beeldhouwwerken, die in de bibliotheek worden tentoongesteld.

In het kabinet van het museum worden duizenden objecten getoond die illustreren hoe het leven er vroeger uitzag, voornamelijk in de 18de eeuw. Je vindt er ondermeer pijpen, uurwerken, juwelen, foto’s, speelgoed en apotheekmateriaal.

Tot 2012 kun je in het Museum Fredric Marès ook een tijdelijke expositie bekijken van acht artiesten van de Faculteit Schone Kunsten van de Universiteit van Barcelona, waarin ze hun persoonlijke visie geven op de voornaamste kunstwerken van het museum tijdens de periode dat het museum gerenoveerd werd.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 19u en op zon- en feestdagen van 11 tot 20u. De precieze locatie van het museum en meer informatie over de toegangsprijzen vind je op deze webpagina van het Museum Frederic Marès.

Een toegangskaartje voor het museum geeft trouwens recht op een korting van 10% op een consumptie op het zomerterras, en omgekeerd geeft een consumptie op het terras recht op een verlaagde toegangsprijs voor het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten