zaterdag 25 juni 2011

Drie leuke terrasjes

In een vorig artikel had ik het reeds over één van mijn favoriete plekken in Barcelona, het zomerterras van het Museum Frederic Marès. Van de vele andere terrasjes waar het heerlijk vertoeven is op een zomerse avond, wil ik er deze keer nog eens drie in de kijker zetten.

Terras Maritiem Museum
In de eerste plaats heb je het terras van het Maritiem Museum aan de Avinguda de les Drassanes, niet ver van de Rambla. In dit museum worden ondermeer replica’s van oude schepen op ware grootte tentoongesteld. Naast een restaurant en snackbar vind je hier dus ook een vrij toegankelijk en rustig gelegen terras, in een patio aan de ingang van het museum. Je kunt er elke dag terecht van 9 tot 20u.

Een andere aanrader is het dakterras van het Historisch Museum van Catalonië aan de Plaça de Pau Vila 3, in de Oude Haven. Een tijd geleden had ik het al over musea waar ook kinderen zich amuseren, en daarin kwam ondermeer dit interessante museum aan bod. Op de bovenste verdieping van het gebouw, dat ook toegankelijk is zonder het museum zelf te bezoeken, is een restaurant en een zonneterras gelegen. Hoewel het een heel groot terras betreft, is het aantal zitplaatsen erg beperkt. Vanop dit zonneterras heb je een fantastisch uitzicht over Barcelona, in het bijzonder over de haven. Het restaurant en het bijhorend terras zijn alle dagen geopend van 10 tot 24u, en op vrijdag en zaterdag tot 1u.

Tot slot heb je nog het terras van het Palau de la Música, gelegen vlakbij de Via Laietana. Naast het originele muziekpaleis met haar indrukwekkende modernistische interieur vind je in een recent gebouwde vleugel een gezellig zomerterras. De prijzen zijn hier hoger dan op de bovenstaande plekken, voornamelijk omdat voor bediening op het terras een meerprijs van 10% wordt gevraagd bovenop de prijzen die in de bar binnen worden gehanteerd. Desondanks is dit terras een heerlijk ontspannend stukje Barcelona vlakbij het toeristische centrum. Uiteraard is de combinatie van een muzikale voorstelling in het Palau de la Música met een drankje op het terras een uitstekend idee. Openingsuren van het terras zijn: elke dag van 9 tot 24u.

Een handig plannetje met de locatie van de besproken terrasjes kun je consulteren in Google Maps onder de titel Drie leuke terrasjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten