vrijdag 3 juni 2011

Sónar Festival 2011

Op 16, 17 en 18 juni vindt opnieuw het Sónar Festival plaats, een festival met vooruitstrevende muziek en multimediakunst, dat sinds 1994 georganiseerd wordt. Sónar biedt zowel avant-garde en experimentele muziek aan als gevestigde artiesten en trends in elektronische muziek.

Sónar 2011
In Barcelona is het festival opgedeeld in Sónar de Dia, met concerten, showcases en tentoonstellingen overdag, waarbij vooral gezocht wordt naar nieuw talent en Sónar de Nit waarbij ’s avonds en ’s nachts bekende internationale artiesten worden gepresenteerd. Bij elke editie worden er ook parallelle culturele activiteiten georganiseerd in de hele stad, bijvoorbeeld in l’Auditori en CosmoCaixa. In 2010 bezochten meer dan 84.000 personen dit festival.

Sónar is ook een ontmoetingsplaats voor een publiek dat op zoek is naar nieuwe ideeën en voor professionelen uit diverse creatieve sectoren die in SonarPro bijeenkomen om zaken te doen en contacten te leggen.

In 2010 werd voor de eerste keer gelijktijdig met Sónar in Barcelona een festival georganiseerd in A Coruña, Galicië. Er kwamen bij deze eerste editie al 14.000 personen op af dus dit jaar wordt het initiatief herhaald, met name op 17 en 18 juni.

Het Sónar Festival heeft sinds 2002 ook verschillende keren een evenement georganiseerd buiten de Spaanse grenzen, bijvoorbeeld in Londen, New York, Buenos Aires, Sao Paolo, Seoel, Frankfurt, Chicago en Tokyo. Deze evenementen vinden steevast plaats op ongewone locaties en presenteren zowel Spaans talent als artiesten uit de streek waar ze worden gehouden.

Een compleet overzicht van de programmering van deze editie van het festival kun je nalezen op de website van Sónar 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten